Hoppa till innehållet

Inrikes

Köttet är inte längre kött: ”Förbluffande gott”

Istället för kossor – ärtor. 
Istället för kossor – ärtor.  Bild: Bild: Beyond Meat

ETC nyhetsmagasin.

Det kan inte beskrivas som något annat än en sensation. Hamburgaren smakar som kött, ser ut som kött, har samma konsistens som kött och är lite rosa i mitten. Precis som kött. Men det är inte kött. Det är ett sätt att rädda klimatet.

Vegetarisk kost är ett måste för att klimatmålen ska nås. Det visar en ny studie från bland annat Stockholm Resilience Center som publicerats i Nature. Om alla människor globalt skulle minska sitt köttätande enligt råden skulle utsläppet av växthusgaser från livsmedelsindustrin minska med 50 procent. Men då är det max 300 gram rött kött i veckan som gäller. Helst inget alls.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från

Din prenumeration på ETC nyhetsmagasin förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

Din prenumeration på ETC nyhetsmagasin förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser