Hoppa till innehållet

Inrikes

Apotea blockerade utgången – stängde in 100 arbetare: ”Fick inte gå ut till min dotter”

Apoteas vd Pär Svärdson menar att han fått sig en tankeställare efter Dagens ETC:s granskning och insett att de ”helt måste lägga om hur vi kommunicerar”.
Apoteas vd Pär Svärdson menar att han fått sig en tankeställare efter Dagens ETC:s granskning och insett att de ”helt måste lägga om hur vi kommunicerar”. Bild: Bild: Hanna Franzén/Claudio Bresciani/TT

Dagens ETC

Efter Dagens ETC:sförsta granskning av Apotea, Sveriges största nätapotek, vittnar 21 nya röster inifrån företaget om missförhållanden. En lördagskväll i våras beordrades cheferna att blockera utgången och tvinga lagerarbetarna till övertidsarbete. – Att bli instängd och inte få gå hem kändes väldigt kränkande, säger Agnes, som arbetar på företaget.

Ett ovanligt stressigt lördagspass är över i Apoteas lager i Morgongåva och lagerarbetaren Agnes går mot utgången. Men det är något som inte stämmer. Det är den 4 april, pandemin har slagit till med full kraft och ordrarna strömmar in. Enligt schemat är arbetsdagen slut klockan 17.30 men kön framför stämpelklockan står still. I vägen står två arbetsledare och blockerar utgången. De säger att det är ”order uppifrån”, ingen får lämna byggnaden och obligatorisk övertid för alla arbetare i två och en halv timme.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser