Hoppa till innehållet

Inrikes

Internationella engelska skolan vill mäta lärarnas effektivitet

Barbara och Hans Bergström, grundare av Internationella Engelska skolans grundare, har genom sin stiftelse nyligen donerat 60 miljoner för att finansiera en ny professur på Handelshögskolan och forskning om förädlingsvärde i skolan. 
Barbara och Hans Bergström, grundare av Internationella Engelska skolans grundare, har genom sin stiftelse nyligen donerat 60 miljoner för att finansiera en ny professur på Handelshögskolan och forskning om förädlingsvärde i skolan.  Bild: Bild: Malin Hoelstad/SvD/TT

Dagens ETC

Internationella engelska skolans grundare, paret Barbara och Hans Bergström, har donerat pengar till Handelshögskolan för att forska på förädlingsvärde i skolan. En modell som länge funnits för att mäta skolors och lärares effektivt i USA och som har blivit allt mer ifrågasatt efter att lärare fått sparken med hänvisning till mätningarna. – Förädlingsvärden ska inte användas som underlag för skolval, säger Carola Borg på Skolverket.

Nyligen donerade Internationella Engelska skolans grundare, Hans och Barbara Bergström, genom sin stiftelse 60 miljoner för att finansiera en ny professur på Handelshögskolan. Forskningen ska handla om skolans ledning och framgångsfaktorer där det allt mer trendiga ordet ”förädlingsvärden” ingår.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser