Hoppa till innehållet

Inrikes

Intagna på Migrationsverkets förvar pressas att lämna covidtest

Ett negativt provresultat krävs för utvisning, men många vägrade. ”Jag kände mig inte sjuk och jag var rädd att de skulle meddela mig att jag skulle utvisas om jag tog det”, säger Deni (som heter någonting annat). 
Ett negativt provresultat krävs för utvisning, men många vägrade. ”Jag kände mig inte sjuk och jag var rädd att de skulle meddela mig att jag skulle utvisas om jag tog det”, säger Deni (som heter någonting annat).  Bild: Bild: Susanne Lindholm/TT

Dagens ETC.

Inifrån Migrationsverkets förvar kommer vittnesmål om försök att covidtesta personer mot deras vilja. I Åstorp berättar en försvarstagen att de som vägrade lämna prover placerades på samma avdelning som konstaterat smittade.

Inför en grupputvisning i tisdags försökte personalen på Migrationsverkets förvar i Märsta få de som skulle utvisas att ta ett covidtest. Ett negativt provresultat krävs för utvisning, men många vägrade, berättar Suraj, en av de intagna. Han har bott i Sverige i tio år och suttit i förvar hos Migrationsverket i snart ett år. Trots att han sett flera utvisningar, har han aldrig sett polisen agera som de gjorde den här gången.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser