Inrikes.

2019-01-10 11:15
Ulf Kristersson (M) / Stefan Löfven (S). Bild: Claudio Bresciani/Naina Helen Jåma/TT
Ulf Kristersson (M) / Stefan Löfven (S).
Puffetikett
Dagens ETC

Inga besked från partiledarna efter talmansmötet

Stefan Löfven och Ulf Kristersson ville inte ge några skarpa besked efter mötena med talmannen.

Under torsdagsförmiddagen har Stefan Löfven (S) och Ulf Kristersson (M) haft enskilda möten med talmannen, för att stämma av läget i regeringsförhandlingarna.

Socialdemokraternas partiledare var först ut, och gav efter mötet några kortfattade kommentarer till pressen.

– Det finns en uppriktig ambition att Sverige så snabbt som möjligt ska få en handlingskraftig regering. Samtal har inletts, och samtal pågår. Jag upplever att det finns en konstruktivitet som jag hoppas ska bära hela vägen fram, säger Stefan Löfven.

Även Ulf Kristersson mötte pressen efter sitt samtal med talmannen.

– Jag kan bekräfta att det under helgerna har pågått intensiva samtal mellan Alliansens fyra partier. De samtalen har varit i god anda och konstruktiva. Samtalen pågår fortfarande. Inget är avslutat, säger han.

På måndag den 14 januari kommer talman Andreas Norlén att presentera vem som blir nästa statsministerkandidat i riksdagen. Omröstningen hålls onsdag den 16 januari.

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter