Hoppa till innehållet

Inrikes

I SD-topparnas drömland kallas judar ”statsfiender”

Kent Ekeroth. Fidesz ungdomsförbund Fidelitas har i en kampanj avbildat Soros som hjärnan bakom socialdemokratiska oppositionens kandidat László Botka. 
Kent Ekeroth. Fidesz ungdomsförbund Fidelitas har i en kampanj avbildat Soros som hjärnan bakom socialdemokratiska oppositionens kandidat László Botka.  Bild: Bild: Björn Lindgren/TT, Joakim Medin

Dagens ETC.

I Ungern varnas det för eskalerad antisemitism, efter att en regeringskampanj pekat ut den judiske filantropen George Soros som fiende till staten. Samtidigt har bröderna Kent och Ted Ekeroth, samt andra SD-profiler, funnit en fristad i det ungerska politiska klimatet.

I onsdags inleddes rättegången mot den sverigedemokratiske riksdagsledamoten Kent Ekeroth, som står åtalad för ringa misshandel i Stockholm. Brottsmisstankarna har fått Kent Ekeroth att ta en paus från sina politiska uppdrag. Dagens ETC kunde i maj avslöja att Kents tvillingbror Ted Ekeroth köpt lägenhet i Budapest och planerar att flytta dit. Enligt uppgift har även brodern Kent Ekeroth en lägenhet i staden och kanske är det dit han flyttar, om åtalet sätter stopp för riksdagskarriären. Men hur ser det politiska klimat som bröderna föredrar i Ungern, egentligen ut idag?

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt hela hösten

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser