Hoppa till innehållet

Inrikes

Hjälplinje för spelmissbruk tvingas stänga anonym chatt

Tidigare har spelmissbrukare kunnat söka hjälp via Stödlinjens anonyma chattfunktion. Men sedan en tid till­baka är chatten borttagen. ”Vi inte kan gå vidare med en ny anonym chattfunktion på grund av allt från GDPR till patientsäkerhet”, säger enhetschefen för stödlinjen Susanne Udenius.
Tidigare har spelmissbrukare kunnat söka hjälp via Stödlinjens anonyma chattfunktion. Men sedan en tid till­baka är chatten borttagen. ”Vi inte kan gå vidare med en ny anonym chattfunktion på grund av allt från GDPR till patientsäkerhet”, säger enhetschefen för stödlinjen Susanne Udenius. Bild: Karin Wesslén/TT

Dagens ETC.

Stödlinjen för spelare och anhöriga har tidigare erbjudit anonym hjälp via chatt för de som vill ta sig ur sitt spelmissbruk. Nu tvingas de stänga ner chatten på obestämd tid efter beslut från region Stockholm.

När Stödlinjen skulle skapa en ny hemsida och samtidigt ville utveckla sin chattfunktion fick de höra att de inte längre kunde ha kvar den. ­Tidigare har spelmissbrukare och deras anhöriga kunnat söka hjälp via Stödlinjens anonyma chattfunktion och via deras telefonkontakt, men sedan den 13 ­december 2021 är chatt­funktionen stängd. Enligt beslutet, som har tagits av Stockholm läns sjukvårds­område, SLSO, är anledningen att chattens anonymitet inte kan garantera patientsäkerhet. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser