Inrikes.

2021-05-04 07:00
Under 2020 jobbade drygt hälften av alla kommunal- anställda inom vård och omsorg heltid. Däremot finns det stora skillnader mellan kommunerna i hur många som jobbar heltid.  Bild: Mikael Fritzon/TT
Under 2020 jobbade drygt hälften av alla kommunal- anställda inom vård och omsorg heltid. Däremot finns det stora skillnader mellan kommunerna i hur många som jobbar heltid.
Puffetikett
Dagens ETC

Heltidsjobb som norm fortfarande långt bort

Fler jobbar heltid, men forfarande är det långt till målet om heltid som norm i de svenska kommunerna. Särskilt gäller det inom vård och omsorg – i vissa kommuner jobbar tre av fyra deltid.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Drygt hälften av alla kommunal­anställda inom vård och omsorg jobbade heltid förra året, skriver Kommunalarbetaren. Det trots att Kommunal och Sveriges kommuner och regioner, SKR, för fem år sedan satte målet att heltid skulle vara norm 2021.  Nu har målet dock flyttats fram till 2024, men även det kan bli svårt att nå. I en enkät som Kommunalarbetaren har gjort svarar 48 procent av landets socialchefer att arbetet med att göra heltid till norm just har inletts, eller avbrutits och/eller föresenats.

– Att gå från att ha rätt till heltid till att organisera arbetet utifrån heltid, det har varit en längre resa än vad vi räknat med. Kommuner och arbetsgivare har under årtionden byggt upp en organisation som utgår från deltider, säger Johan Ingelskog, avtalssekreterare på Kommunal.

De senaste åren har det ändå blivit vanligare med heltids­anställningar. Från 2019 till 2020 ökade andelen från 65 till 69 procent. Av dem jobbar dock inte alla heltid, utan kan själva ha valt att gå ner i tid. Johan Ingel­skog menar att det viktigaste är att de som vill arbeta heltid får möjlighet att göra det – och att hela organisationen utgår från heltider.

– Kvinnor ska kunna vara självförsörjande på sina arbete, det är det viktigaste.

”Bygger på frivillighet”

Hur många som arbetar heltid skiljer sig dock mycket åt mellan kommunerna. På vissa platser, som Kiruna, Gällivare och Hedemora jobbar runt 80 procent inom vård- och omsorg heltid, medan det i kommuner som Lessebo, Dals-Ed och Örkelljunga handlar om var fjärde. Christian Larsson (M), kommunalråd i Örkelljunga, säger att orsaken framförallt är att många vill jobba deltid.

– I grunden bygger det på frivillighet. Vi erbjuder i de flesta fall heltid, men vi vill inte tvinga något.

Christian Larsson tycker att Kommunal är väl hårda i sina krav på heltid. Själva har kommunen inte något specifikt mål för hur stor andel som ska arbeta heltid.

– Fackförbunden har drivit på otroligt hårt på att det ska in­föras, vi vill vara lite försiktigare där. Vi upplever att det finns ett ganska stort motstånd. Går du upp till heltid ska du ju också orka med det, säger han.

Är det inte upp till arbetsgivaren att se till att fler orkar jobba heltid?

– Jo och vi jobbar med det. Vi vill ju ge möjligheten till heltid, det är viktigt inte inte minst för att få en annan grund för sin pension.

Heltidsresan

Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, och Kommunal kom överens om heltidsresan i avtalet 2016. Den sista maj i år skulle heltidsresan varit slutförd.  Nu har målet, att heltidsarbete ska bli norm inom välfärdens kvinnodominerade verksamheter, flyttats till 2024.

2020 var andelen heltidsanställda i kommunerna 83 procent, men bara 69 procent inom vård och omsorg.

Källa: SKR