Inrikes.

2019-09-09 16:00
Foto: Telge Bostäder/Press
Puffetikett
Dagens ETC

Här står hyresrätter tomma – är för dyra

En etta kostar drygt 7 000, och en femrumslägenhet nästan 20 000. Trots bostadsbristen har Telge Bostäders lägenheter lämnats tillbaka, eftersom de är för dyra.

Trots att bostadsbristen är extrem står flera nybyggda lägenheter på Stockholmsberget i Södertälje tomma, skriver Hem och hyra.

Enligt tidningen hyrdes först alla av Telge Bostäders 72 nyproducerade lägenheter ut, men nu har sju av dem lämnats tillbaka för att de är för dyra. Samtliga är fyror, där hyran ligger på mellan 16 450 och 16 900 kronor. Nu ska lägenheterna göras om till små kollektivboenden.

– Två av lägenheterna har lämnats till vår bostadskö. Övriga fem fyror ingår i ett pilotprojekt, kallat Co-living, ett slags kompisboende eller kollektivboende, säger Pontus Werlinder, tillförordnad vd på Telge Bostäder, till Hem och hyra.

Tanken är nu att lägenheterna ska byggas om så att tre personer ska bo i varsitt rum, och dela på badrum, kök och vardagsrum. Hyresgästerna ska sedan dela på hyran. Pontus Werlider menar att det därmed kommer bli lättare för unga att få en bostad.

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter