Inrikes.

2016-11-03 22:27
Stina Stjernkvist/TT, Pixabay
Stina Stjernkvist/TT, Pixabay

Grand Hôtel straffas med bottenbetyg på Facebook

Fredag kväll håller SD stor gala för andra högerpopulistiska partier på det klassiska hotellet i Stockholm. Nu växer kritiken mot Grand Hôtel. ”Kommer inte att rekommendera er för utländska gäster på grund av av den påtagliga risken de utsätts för när politiska extremister får husera hos er”, skriver en av många upprörda på Facebook.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per månad. Avsluta när du vill.

Senaste uppdateringen från Grand Hôtel på Facebook visar ett av de exklusiva rummen, med texten: ”Let’s enjoy Stockholms first snowfall of the year, from inside!” Följt av ett antal emojis, både hjärta och snöflinga.

Som för andra företag är Facebook ett skyltfönster för Grand, som här har fler än 25 000 följare, med möjlighet att recensera hotellet. Betyget är högt. Men är nu på väg ner.

Ett stort antal personer ger nämligen lägsta möjliga omdöme samtidigt som de beskriver hur de upplever ledningens beslut att acceptera Sverigedemokraternas gala i sina lokaler.

Fredag kväll väntas hundratals representanter från högerpopulistiska partier delta i det som kallas European Freedom Awards.

Ett misstag att det tillåts, menar kritikerna. Bland kommentarerna:

”Jag har inga ord för att beskriva vilken besvikelse jag känner för detta ställningstagande ni valt att göra som företag.”

Och:

"Ge Grand Hotel en stjärna och gärna även en motivering, samt en uppmaning till eventuella framtida gäster om att ta avstånd från ett hotell som sätter egen profit framför att fördöma och ta avstånd från rasistiska, fascistiska och nynazistiska organisationer.”

Och:

”Skäms på er. Att ni som kommersiell aktör upplåter era lokaler till Europas enade våldsbejakande rasister och neonazister mitt i Stockholm är år 2016 oförlåtligt.”

Och:

”Så oanständigt av er att utsätta er personal för järnrörsgänget. Kommer inte att rekommendera er för utländska gäster på grund av av den påtagliga risken de utsätts för när politiska extremister får husera hos er.”

Så fortsätter det.

Dagens ETC har granskat Sverigedemokraternas gala i ett antal nyhets- och opinionsartiklar. Flera av de upprörda refererar till dessa innan de ger det femstjärniga hotellet en enda stjärna.

Grand Hôtels ledning – samt ägaren Investor – har hittills valt att inte bemöta mediers och andras frågor kring hanteringen av evenemanget:

– Vi kommenterar inte våra arrangemang eller våra gäster, säger hotellchef Madeleine Barck till Dagens ETC på torsdagens morgon.

Grand Hôtels marknadschef Filip Odelius säger nu på kvällen till TT, apropå kampanjen på Facebook:

– Det är självklart tråkigt att få ett dåligt betyg, men det är ett öppet forum där man får tycka fritt.