Inrikes.

2014-06-11 10:35
Här, på restaurang Kvarnen i centrala Stockholm, blev de två vännerna utstängda sedan de gett sex kronor till en tiggare. Bild: Leif R Jansson/TT
Här, på restaurang Kvarnen i centrala Stockholm, blev de två vännerna utstängda sedan de gett sex kronor till en tiggare.

Gav pengar till tiggare – slängdes ut från krog

De gav sex kronor till en tiggare i rökrutan utanför restaurang Kvarnen i Stockholm. Sedan nekades Rasmus Tholin och Felix Sjöström att komma in igen. Dörrvakten sade stopp och agerade hotfullt.
   – Det är kränkande, framför allt mot personen som tiggde, säger de.

I fredags kväll besökte Rasmus Tholin och Felix Sjöström restaurang Kvarnen i Stockholm tillsammans med flera vänner. De båda kompisarna gick ut för att röka och när en man passerade med en MC Donalds-kopp och bad om pengar skramlade de ihop vad det hade, sammanlagt sex kronor.

– Dörrvakten sa till mig att inte göra det men jag hade redan plockat fram pengarna så jag gav ändå. När vi skulle gå in igen blev vi stoppade. Vakten lät oss knappt hämta våra jackor och när jag skulle säga åt vårt sällskap att vi blivit utslänga sprang han efter och tog tag i mig väldigt hårt och skrek, berättar Felix Sjöström.

Fick ni någon motivering till varför?

– Han sa bara att vi inte gjort som han sagt. Jag skulle gärna vilja veta varför, vi hade inte gett honom någon anledning att vara otrevlig.

”Varför ett problem?”

Även Rasmus Tholin ställer sig frågande till varför de slängdes ut från restaurangen.

– Det är fel, det handlade om sammanlagt sex kronor och gjorde att hela vårt sällskap valde att gå, säger han.

Felix Sjöström kallar det en kränkning, inte framför allt mot dem utan mot mannen med koppen.

– Han var inte galen på något sätt, bad inte någon annan om pengar utan gick bara därifrån. Jag förstår inte varför det är ett problem att utföra ett snabbt utbyte av pengar, säger han.

Dagens ETC har försökt att nå Kvarnens ägare Thomas Steinwender utan resultat.

Har hänt förut

Det är inte första gången som gäster som gett pengar till tiggare nekas komma in på krogen. Tidningen Metro berättade nyligen om Sara Ohlin som nekades att komma in på utestället Underbara bar i Stockholm sedan hon gett pengar till en förbipasserande kvinna. Vakten sa nej och när Sara ändå gav fick hon inte ens komma in och hämta sin väska.
 

Tipsa oss

Har du varit med om liknande situationer?
Skicka ditt nyhetstips till dagens@etc.se.

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter