Hoppa till innehållet

Inrikes

Fridolin: S är ansvariga för falluckorna i gymnasielagen

 Innan Gustav Fridolin lämnade riksdagen förra året skrev han en motion om att ge uppehållstillstånd till ensamkommande som rotat sig i Sverige. I förra veckan röstade riksdagen om motionen – och bara Vänsterpartiets ledamöter sa ja.
Innan Gustav Fridolin lämnade riksdagen förra året skrev han en motion om att ge uppehållstillstånd till ensamkommande som rotat sig i Sverige. I förra veckan röstade riksdagen om motionen – och bara Vänsterpartiets ledamöter sa ja. Bild: Bild: Susanna Person Öste/TT

Dagens ETC.

I förra veckan röstade Miljöpartiet ner tidigare språkröret Gustav Fridolins motion om att ge ensamkommande flyktingar permanenta uppehållstillstånd. Själv lägger Fridolin ett tungt ansvar på Miljöpartiets regeringspartner Socialdemokraterna. ”Att regeringspartier röstar lika är ingen skandal, men jag hade hoppats att Socialdemokraterna skulle ha bytt inställning i frågan vid det här laget”, säger han.

Gustav Fridolin har länge haft en brinnande engagemang för flyktingars rättigheter. När det röstades om amnesti för apatiska flyktingar, ett förslag som MP drivit tillsammans med V, ringde han runt till riksdagsledamöter för att övertyga dem att rösta ja. Tio år senare, när protesterna mot utvisningar av ensamkommande barn och ungdomar hölls på Medborgarplatsen i Stockholm, var han på plats och kallade sin egen regerings flyktingpolitik för ”skit”. Innan han lämnade riksdagen i oktober förra året skrev Fridolin en motion om att ge uppehållstillstånd till ensamkommande som rotat sig i Sverige. I förra veckan kom motionen upp för debatt och votering i Riksdagen. När rösterna var inne var det bara Vänsterpartiets riksdagsledamöter som hade röstat ja till motionen, trots Miljöpartiets långa tradition av att kämpa för flyktingars rättigheter.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser