Hoppa till innehållet

Inrikes

Förkortad arbetstid prövas i fler kommuner

Allt fler arbetsplatser  prövar olika modeller av arbetstidsförkortning. Men en förändring av arbetstidslagen är inte något som kommer att ske på bred front inom en överskådlig framtid.
Allt fler arbetsplatser prövar olika modeller av arbetstidsförkortning. Men en förändring av arbetstidslagen är inte något som kommer att ske på bred front inom en överskådlig framtid. Bild: Bild: Pontus Lundahl/TT

Dagens ETC.

Allt fler arbetsplatser runt om i landet inför sex timmars arbetsdag eller kortar arbetstiden på annat sätt. Senast ut är socialsekreterarna i Sundsvall och Norrtälje. Än så länge tycks förändringen dock vara begränsad till högintensiva branscher med rekryteringsproblem. ”Jag tror att det är en trend, det är många kommuner som vill ta efter vår variant”, säger Eva Rönnbäck, på socialtjänsten i Sundsvall.

Med start 15 mars 2019 inför Norrtälje kommun 35-timmarsvecka med bibehållen lön för socialsekreterare. Projektet kommer pågå under två år och de handläggare som arbetar med försörjning, integration, barn, unga och missbruk omfattas av den förkortade arbetstiden.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser
00:00 / 00:00