Hoppa till innehållet

Skola

Fler poliser och färre lärare

På Ryaskolan går totalt 500 elever från förskolenivå till högstadiet. Bland de elever som gick ut nionde klass 2014 var knappt fyra av tio behöriga till gymnasiet, vilket kan jämföras med rikssnittet på runt nio av tio.
På Ryaskolan går totalt 500 elever från förskolenivå till högstadiet. Bland de elever som gick ut nionde klass 2014 var knappt fyra av tio behöriga till gymnasiet, vilket kan jämföras med rikssnittet på runt nio av tio. Bild: Bild: Viktor Örberg

Dagens ETC

Det upptrappade gängvåldet i Göteborgs förorter skulle stävjas, lovade politikernai våras. Inrikesminister Anders Ygeman pekade på vikten av mer resurser till skolan. Så blev det inte. Inför höstterminen har flera skolor i Västra Hisingen istället tvingats skära ned på personal. ETC har besökt några av dem.

Stadsdelen Biskopsgården i Göteborg är en av de förorter som uppmärksammats ett flertal gånger de senaste åren på grund av skjutningar och gängkriminalitet. Senast i våras sköts två personer till döds och åtta skadades på en pizzeria på Vårväderstorget. Inrikesminister Anders Ygeman lovade då att stärka resurserna för att lyfta problemområdena och förklarade att det krävs ”bättre utbildningsmöjligheter” för att stävja Göteborgs gängvåld. Men inför höstterminen blev verkligheten en annan för skolorna i Västra Hisingen. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln