Hoppa till innehållet

Inrikes

Extra bidrag till familjer riskerar missa de behövande

I Kronofogdens rapport framkommer att andelen ensamstående föräldrar som uppger att de någon gång under det senaste året inte kunnat betala sina räkningar före förfallodatumet ökade från 17 procent i maj 2020 till 42 procent i januari 2021.
I Kronofogdens rapport framkommer att andelen ensamstående föräldrar som uppger att de någon gång under det senaste året inte kunnat betala sina räkningar före förfallodatumet ökade från 17 procent i maj 2020 till 42 procent i januari 2021. Bild: Bild: Fredrik Sandberg/TT

Dagens ETC.

Regeringen återinför det extra stöd för ekonomiskt svaga barnfamiljer som försvann vid årsskiftet. Det efter att utsattheten fortsatt öka. Men insatsen kommer först i juli – och riskerar dessutom att missa de mest utsatta.

Mellan den 1 juli och den 31 december 2020 höjdes bostadsbidraget tillfälligt för barnfamiljer med 25 procent, upp till 1 325 kronor. Resultatet var att 138 000 barnfamiljer fick i genomsnitt 699 kronor extra i månaden, men till skillnad från många andra stöd förnyades inte insatsen för barnfamiljerna.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser