Hoppa till innehållet

Inrikes

Expert om skolattacken: Inte förvånad att det händer

Polisen på plats utanför NTI-gymnasiet i centrala i Kristianstad efter att en tonårspojke skadats allvarligt i en knivattack.
Polisen på plats utanför NTI-gymnasiet i centrala i Kristianstad efter att en tonårspojke skadats allvarligt i en knivattack. Bild: Johan Nilsson/TT

Dagens ETC.

Trots att pojken som misstänks för skolattacken i Kristianstad förekommit frekvent som gärningsmannens ”blodsbroder” i polisutredningen bakom skoldådet i Eslöv, reagerade ingen. ”Vi måste ta varnings­signalerna på större allvar”, ­säger den granskande ­reportern Åsa Erlandsson.

Den 10 januari, när skolan åter öppnade efter jullovet på NTI-gymnasiet i Kristianstad, kom en tonårspojke in i klassrummet och gick till attack mot läraren med kniv. Därefter vände han sig mot en elev och högg också honom i kroppen. Enligt bilden som nu börjar framträda i polisförhören rörde det sig inte om någon enskild händelse, utan den unga gärningsmannen ska ha varit inspirerad av pojken som planerat och genomfört en liknande skolattack bara ett halvår tidigare i skånska Eslöv. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser