Hoppa till innehållet

Inrikes

”En seger att de lyssnat på våra protester”

Isabella Lövin (MP), Ylva Johansson (S), Gustav Fridolin (MP) och Heléne Fritzon (S) presenterar den uppgörelse som Socialdemokraterna och Miljöpartiet nått gällande ensamkommande unga under måndagens presskonferens i Rosenbad.
Isabella Lövin (MP), Ylva Johansson (S), Gustav Fridolin (MP) och Heléne Fritzon (S) presenterar den uppgörelse som Socialdemokraterna och Miljöpartiet nått gällande ensamkommande unga under måndagens presskonferens i Rosenbad. Bild: Bild: Henrik Montgomery/TT

Dagens ETC.

MP hotade att lämna regeringen men till slut kom de överens med Socialdemokraterna. De flesta ensamkommande ungdomar som sökt asyl innan asyllagstiftningen skärptes i höstas får nu stanna i Sverige. Beskedet välkomnas även om detaljerna är oklara. ”Det känns bra men samtidigt är det svårt att veta vad det kommer leda till”, säger Fatemeh Khavari, talesperson för Ung i Sverige.

Under hösten genomförde nätverket Ung i Sverige och andra grupper protester och sittstrejker för att stoppa deportationerna till Afghanistan. Talespersonen Fatemeh Khavari blev snabbt ansiktet utåt för hela  rörelsen. Hon tycker att regeringens besked som presenterades på måndagseftermiddagen är otydligt.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser