Hoppa till innehållet

Inrikes

Staden som bubblar av ölkultur – Så blev Göteborg bäst på bärs

Bild: Christian Egefur

Dagens ETC.

Göteborg har tagit ledartröjan som Sveriges ölstad både vad gäller producenter och konsu­menter. Här bryggs det hantverksöl i vart och varannat kvarter, och av högsta ­internationella klass. Men hur och varför blev det så?

Anrika Sjuans ölhall, den enda kvarvarande klassiska ölhallen i Sverige, är fyllt till bredden denna fredagseftermiddag – så Simon Svensson skärskådar en nyinkommen porter på Brygghuset ett halvt stenkast därifrån istället. Han är bland mycket annat ölhistoriker, hemma­bryggare och öldomare och anordnar events som ölvandringar, kurser och provningar. Han tycks veta allt som går att veta om öl i Göteborg, både då och nu.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser
00:00 / 00:00