Inrikes.

2017-01-11 13:12
Foto: Faksimil Facebook

Efter SD-attacken – kärleksbomb mot SMHI

Som ett svar på Martin Kinnunens (SD) attack mot vädermyndigheten SMHI kärleksbombas meteorologerna just nu på Facebook.
– Kärlek är ett bra sätt att skydda varandra när det blåser snåla, kalla, högerextrema vindar, säger initiativtagaren Marita Castro.

Det var igår som SD-ledamoten Martin Kinnunen anklagade SMHI för att bedriva propaganda och sprida överdrifter om klimatförändringarna. Därför ansåg han att SMHI:s finansiering skulle sänkas med 11 miljoner kronor.

– Forskningen används till opinionsbildande verksamhet. Man har ett syfte, inte att ta fram kunskap, utan att skapa opinion, sa  Kinnunen bland annat till SvD.

I oktober förra året röstade SD nej till Parisavtalet, vilket Dagens ETC skrev om.

Nu har en grupp på internet startat en kärleksbomb mot SMHI, som innebär att myndigheten överöses med positiva och uppskattande kommentarer i sociala medier. Initivativtagare är Marita Castro.

– I mina ögon är SMHI vår viktigaste myndighet. De håller oss med vårt käraste samtalsämne – vädret, säger hon till Dagen ETC.

Att hon valde just kärleksbomb som metod för att stödja SMHI förklarar hon med att det är ett bra sätt att visa stöd.

– Kärlek är ett bra sätt att skydda varandra när det blåser snåla, kalla, högerextrema vindar.

På SMHI:s Facebooksida finns nu massvis med inlägg där personer tackar myndigheten för dess arbete. Här kan du läsa kommentarerna.