Hoppa till innehållet

Inrikes

Campingliv i pandemin: ”Du ser ju hur tomt det är”

Martina och Peter Gudmundsson campar med sina barn Leona och Nikodemus.  Enligt Martina har atmosfären på campingen inte förändrats nämnvärt sedan föregående, mer smittfria, år.
Martina och Peter Gudmundsson campar med sina barn Leona och Nikodemus. Enligt Martina har atmosfären på campingen inte förändrats nämnvärt sedan föregående, mer smittfria, år. Bild: Bild: Izabella Rosengren

Dagens ETC.

Lagom till semestern får svenskar återigen resa fritt över hela landet. Campingägarna hoppas på ett efterlängtat uppsving och husvagnsägarna själva menar att de semestrar på det säkraste sättet – men än så länge är det långt mellan gästerna i Lomma, där Dagens ETC har varit på besök.

Förra året var ett rekordår för svensk camping­turism. Antalet övernattningar ökade med fyra procent jämfört med 2018 och omsättningen landade på cirka sju miljarder kronor. Förväntningarna var således höga innan covid-19 slog ner som en bomb och gjorde världen osäker. I början av juni var det fortfarande osäkert om ”hemester” skulle tillåtas och enligt en artikel från TT var bokningsfrekvensen på camping.se hälften av vad den brukar ligga på en vanlig sommar. Men bara två veckor efter att regeringen beslutade sig för att lätta på reserestriktionerna var siffran i stället 25 procent det normala. Det gällde då främst en ökning av bokningar på Gotland, Öland och i Norrland.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt hela hösten

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser