Hoppa till innehållet

ETC Umeå

De tar reda på vad du är villig att göra för miljön

Maria Nilsson, forskare vid Epidemiologi och global hälsa vid Umeå universitet, leder projektet Hope i Umeå som genomförs tillsammans med tre andra europeiska städer. 
Maria Nilsson, forskare vid Epidemiologi och global hälsa vid Umeå universitet, leder projektet Hope i Umeå som genomförs tillsammans med tre andra europeiska städer.  Bild: Bild: Johanna Lindqvist

ETC Umeå

Är vegetarisk kost en möjlighet? Eller att byta till en miljövänligare bil kanske? Vi behöver minska våra klimatavtryck, men frågan är hur mycket vi är beredda att förändra i vår vardag. "Hope-projektet är en upptäcktsresa för att förstå vad medborgarna vill och behöver ändra", säger forskningsledare Maria Nilsson.

Vid FN:s klimatmöte i Paris förra året gjordes en överenskommelse om ett avtal – jordens medeltemperatur får inte höjas mer än två grader räknat från förindustriell tid, och ett tak på en och en halv grad är eftersträvansvärt. Som det ser ut i dagsläget har temperaturen höjts med 1,3 grader. Detta betyder att hushållens koldioxidutsläpp måste minska med hälften fram till 2030 om målet ska nås.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Umeå!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln