Hoppa till innehållet

Inrikes

De har rum för personerna som ingen annan klarar av

”När de kommer och är psykotiska, avtända och känner si och så, så kan vi säga att vi känner igen det där. Jag kan berätta hur det var för mig och vad jag tänkte” säger Ari Skov-Hansen.
”När de kommer och är psykotiska, avtända och känner si och så, så kan vi säga att vi känner igen det där. Jag kan berätta hur det var för mig och vad jag tänkte” säger Ari Skov-Hansen. Bild: Hanna Strömbom

Dagens ETC

Det är minst sagt högt i tak, hål rent av, på Räddnings­missionens boende på ­Hisingen. Snart kommer en boende att komma hem påverkad och aggressiv, men för ovanlighetens skull kommer han inte att bli utkastad.

– Människorna som kommer hit gör inte det för att de har en vilja att bli drogfria, utan för att socialtjänsten inte har någonstans att placera dem. De har blivit utslängda från alla andra ställen, de har hotat grannar och personal, andra boende. De har provat att bo i vanliga lägen­heter men det blir kaos och alla i trappuppgången är livrädda för dem. Det finns ingenstans där de kan vara, säger Ari Skov-­Hansen, som jobbar på Räddningsmissionens Abilityboende.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser