ÅRETS GRÄSROT.

2017-12-06 11:29

Dags att nominera till Årets Gräsrot!

Känslan av att allt håller på att gå åt helvete har spridit sig som en epidemi i västvärlden. Det är lätt att tappa hoppet för en människa som följer nyheterna. Men det finns tusentals ljus i mörkret.

Dagens ETC vill därför återigen rikta strålkastaren mot de människor i Sverige som på olika sätt kämpar för att göra världen lite bättre.

Nu är det dags att nominera din favorit till Dagens ETC:s Gräsrotspris.

Vi vet att det finns tusentals eldsjälar där ute som varje dag, året runt, gör sitt yttersta för att göra världen bättre för andra människor. Nu ska de upp i rampljuset och få det erkännande de förtjänar. Vi har skrivit om många av dem redan. Men vi behöver era ögon för att hitta fler.

För tredje året drar vi nu igång nomineringsprocessen till Dagens ETC:s Gräsrotspris.

Första året vann Linje 17 mot rasism priset, som delades ut på Södra teatern i Stockholm.

Bland de nominerade fanns då ljusspridare som Andrea Edwards, Showan Shattak och Kiruna IF.

Förra året nominerades en mängd initiativ och eldsjälar, bland annat Solrosupproret, Inte rasist, men och Tillsammansskapet. Efter en webbomröstning korades Skiftet till vinnare, ett folkbildningsinitiativ som bland annat strukturerat kampanjat mot frihandelsavtal och utförsäljning av välfärden.

Röstas fram på webben

Hur går det då till i år? Jo, precis som vanligt skickar du in din motivering till grasrotspriset@etc.se. Senast måndagen den 11 december vill vi ha din nominering tillsammans med en kortare motivering. Det går också bra att nominera på ETC:s sida på Facebook. Du kan nominera både enskilda personer och initiativ som startats i grupp. Tillsammans med er läsare tar vi vi sedan fram en lista med nominerade, som det sedan går att rösta på i en webbomröstning.

VEM ÄR ÅRETS GRÄSROT?

Skicka in din nominering tillsammans med en kort motivering till grasrotspriset@etc.se  senast måndagen den 11 december.