Inrikes.

2014-03-11 14:55
Chefen på Hemköpbutiken säger att han brukar tvätta fönstren varje vår genom att kasta en hink vatten mot rutan och sedan skrapa bort vatten och smuts med en fönsterskrapa.  Bild: Claudio Bresciani/TT
Chefen på Hemköpbutiken säger att han brukar tvätta fönstren varje vår genom att kasta en hink vatten mot rutan och sedan skrapa bort vatten och smuts med en fönsterskrapa.

”Butikschefen kastade en spann vatten över tiggare”

”Jag har rätt att tvätta mina fönster”, svarade chefen på Hemköp. Statusuppdateringen om attacken sprider sig just nu som en löpeld på nätet.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

”Butikschefen på Hemköp klev precis ut och hällde en spann vatten över kvinnan som satt på gatan utanför och tiggde. Hans försvar: 'Jag har rätt att tvätta mina fönster'. Nu får man ju handla nån annanstans, det tycker jag att ni också ska göra.”

Så skrev Per Adolfsson på Facebook imorse efter att han sett en tiggande kvinna bli översköljd med vatten utanför en Hemköpsbutik i Göteborg. Nu har statusuppdateringen delats över 800 gånger och i kommentarstråden uppmanar människor till bojkott av butiken: ”Omänskligt. Lågt. Vidrigt. Fy fan.”, ”Sjukt!!” och ”Vilken elak människa!”.

Per Adolfsson berättar om händelsen:

– Jag skulle in och handla, och då ser jag att det sitter en kvinna indränkt i vatten.

En annan kvinna som sett händelsen berättade att det var butikschefen som hade hällt vatten på kvinnan som utanför entrén och tiggde.

– Hon var väldigt chockad och upprörd. Då kom butikschefen ut igen med en spann som han kastade mot henne, säger Per Adolfsson.

När ETC pratar med butikschefen säger han att det rörde sig om en helt vanlig fönstertvätt. Han säger också att han tycker att det känns obehagligt att folk uppfattat situationen annorlunda.

– Jag vet inte alls var anklagelserna kommer ifrån. Om det har kommit vatten på någon är jag den första att beklaga.

Men såg du inte att hon satt där?

– Jo, det såg jag, men jag trodde inte att det skulle komma vatten på henne. Om det hade gjort det så hade hon väl sagt till.

Butikschefen förklarar att butiken brukar tvätta fönstren varje vår genom att kasta en hink vatten mot rutan och sedan skrapa bort vatten och smuts med en fönsterskrapa. Han påpekar flera gånger att avsikten inte var att kvinnan skulle bli blöt, trots att hon satt precis intill rutan.

Per Adolfsson är tvärsäker på vad han såg.

– Det rådde inte minsta tvivel om vad han sysslade med. Det var fler som såg vad som hände, inte bara jag, säger Per.