Inrikes.

2020-05-16 10:54
Foto: Christine Olsson/TT
Puffetikett
Dagens ETC

”Arbetsgivarna måste ta sitt ansvar”

En av fyra av dem som arbetar inom den kommunala äldreomsorgen har en visstidsanställning. Det är alldeles för mycket, enligt Kommunal. Även SKR vill öka andelen tillsvidareanställningar – men menar att det finns flera hinder.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

I Stockholmskommuner som Danderyd och Värmdö har över 40 procent av de anställda inom den kommunala omsorgen av äldre och funktionshindrade en visstidsanställning. Snittet för hela landet ligger på 26 procent, enligt statistik från SKR, Sveriges kommuner och regioner. Lena Byström, ombudsman på Kommunal och gruppchef på arbetsplats- och avtalsenheten, menar att det måste förändras.

– Det behövs heltidstjänster och det behövs tryggare anställningar. Vi har fått en kultur där frånvaro ersätts med visstidsanställningar, men det är ingen hållbar lösning, säger hon.

Ska risken för smittspridning minska måste arbetsgivarna också bli bättre på att organisera arbetet, menar hon.

– Mindre arbetsgrupper är ett sätt. Förutsättningarna för minskade arbetsgrupper ökar förstås om det är fler som har en anställning och personalomsättningen blir mindre. Men oavsett måste arbetsgivarna ta sitt ansvar och organiserar arbetet på ett sätt så att varken personal eller boende blir sjuka, säger Lena Byström.

Vikariat behövs

SKR håller med om att det är bra ifall tillsvidareanställningarna blir fler.

– Vi ser väldigt positivt på det. Vi vill att man ska tillsvidareanställa i så hög grad som möjligt, och att man ska anställa på heltid. Samtidigt kommer det behövas visstidsanställningar också, säger Jeanette Hedberg, biträdande förhandlingschef på SKR.

Men att så många som 25 procent har en visstidsanställning – måste det vara så?

– Vi vill att visstidsanställningarna ska minska. Men många inom äldreomsorgen är visstidsanställda för att man inte har den kompetens som krävs för att tillsvidareanställas, säger hon.

Att regeringen i tisdags meddelade att de satsar drygt två miljarder kronor på bland annat kompetensutveckling inom äldreomsorgen är därför positivt, tycker hon.

– Det kan ge fler anställda med rätt kompetens, vilket stärker kvaliteten i äldreomsorgen och förbättrar arbetsmiljön för medarbetarna. Det ger också tryggare anställningar för medarbetarna. Satsningen är viktig både i den mycket allvarliga kris vi befinner oss i men även i den långsiktiga kompetensförsörjning.

Uppmaningen till kommunerna att ge timvikarier minst två veckors anställning är också fortsatt viktig, enligt Jeanette Hedberg.

– För att klara bemanningen kan man med fördel anställa på längre tid. Som vikarie ska man inte behöva fundera på om man har rätt till sjuklön när man går in och jobbar där det kan finnas coronasmitta.

26 procent av de anställda inom den kommunala omsorgen av äldre eller funktionsnedsatta hade en visstidsanställning i november 2019.

74 procent hade en fast anställning.

I 30 av Sveriges kommuner var över 30 procent visstidsanställda.
 

Högst andel visstider hade Danderyd med
43 procent.

Källa: SKR