Hoppa till innehållet

Mat & dryck

Äntligen dags för balkongodling

Bild: Bild: Shutterstock

Dagens ETC.

Nu fylls dagarna av allt fler soltimmar, och för oss som längtar efter en grönskande balkong full av ätbara växter till sommaren är det hög tid att komma igång. Många växter måste förodlas inomhus, och nu i slutet på mars är det hög tid att lägga fröna i fuktig såjord på en varm plats. Så här maxar du årets balkongskörd –även om du inte hann börja i januari.

Så för mycket

Exakt när det är dags att så beror på var i landet du bor och vilka förutsättningar du har, men följ anvisningarna på fröpåsen, och så mer än du behöver. Genom att blanda sorter och så extra säkrar du ett lyckat resultat även om något inte tar sig, och utrymmet att testa blir större. Så även några säkra kort, som gula ärtor som överlever det mesta.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser