Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Allt fler vill plugga ekonomi

Till hösten har 80 procent av eleverna sökt ett högskoleförberedande program, vilket är en liten ökning jämfört med förra året. Bara 20 procent läser yrkesprogram som gör att de sedan kan jobba som exempelvis byggarbetare, elektriker eller barnskötare. 
Till hösten har 80 procent av eleverna sökt ett högskoleförberedande program, vilket är en liten ökning jämfört med förra året. Bara 20 procent läser yrkesprogram som gör att de sedan kan jobba som exempelvis byggarbetare, elektriker eller barnskötare.  Bild: ETC Media

Dagens ETC.

Samhällsvetenskap och ekonomi är de populäraste inriktningarna när Göteborgsregionens ungdomar söker till gymnasiet. Utbildningsgruppens ordförande Helene Odenjung önskar att fler skulle söka yrkesprogram.

Det blir allt mer populärt att läsa ekonomiprogrammet på gymnasiet. Idag är inriktningen den näst mest sökta, efter samhällsvetenskapsprogrammet. Det visar den preliminära antagningen till gymnasieskolorna inom Göteborgsregionen, som offentliggjordes i veckan. Helene Odenjung är ordförande i Göteborgsregionens utbildningsgrupp och hon har sett ett ökat intresse för ekonomiprogrammet under flera års tid.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser