Hoppa till innehållet

ETC Uppsala

17 250 kronor i vinst per lägenhet och år

För en standardlägenhet på 75 kvadrat betalar hyresgästerna hos Uppsala­hem varje månad mer än 1 400 kronor i vinst. ”Visst har jag förståelse för att människor tycker att 200 miljoner kronor i vinst är mycket pengar, men allt återinvesteras i företaget”.
För en standardlägenhet på 75 kvadrat betalar hyresgästerna hos Uppsala­hem varje månad mer än 1 400 kronor i vinst. ”Visst har jag förståelse för att människor tycker att 200 miljoner kronor i vinst är mycket pengar, men allt återinvesteras i företaget”. Bild: Bild: Terje Pedersen/NTB Scanpix/TT

ETC Uppsala

Uppsalahem ligger i vinsttoppen bland de allmännyttiga bostadsbolagen. Det visar en ny undersökning från tidningen Hem och hyra. Sedan 2014 har vinstuttaget per lägenhet och år ökat med nästan 3 000 kronor.

17 250 kronor. Så stor del av hyran från en så kallad standardlägenhet går till rent överskott inom Uppsalahem varje år. Det gör bolaget till det tredje mest vinstgenererande i Sverige, enligt en undersökning som Hem och hyra har låtit företaget Stella Borealis göra. Vinstuttaget ökade dessutom ordentligt jämfört med år 2014, då bolaget tog ut 14 485 kronor per lägenhet och år.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Uppsala!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln