Hoppa till innehållet

Mötet

Meg Wolitzer: ”Jag intar sällan positioner”

”Mitt jobb som författare är att skildra de här människornas liv, om och om igen. Hur är det att vara ung, idealistisk och något självupptagen; blyg men ändå inte så blyg. Inget är svart eller vitt, hoppas jag,  i den här världen”, säger Meg Wolitzer. 
”Mitt jobb som författare är att skildra de här människornas liv, om och om igen. Hur är det att vara ung, idealistisk och något självupptagen; blyg men ändå inte så blyg. Inget är svart eller vitt, hoppas jag, i den här världen”, säger Meg Wolitzer.  Bild: Bild: Helena Gustavsson

Dagens ETC

Meg Wolitzer är dubbelt Sverigeaktuell, både med senaste romanen ”En kvinnas ­övertygelse” och den Oscartippade filmen ”The Wife”. Tack vare den amerikanska författaren kommer en Nobelpristagare i litteratur att ha utsetts även i år.

Oscarsrykten har omgärdat Glenn Close sedan premiären för ”The Wife” på filmfestivalen i Toronto. Ska den amerikanska skådespelaren äntligen få ta emot filmvärldens mest eftertraktade statyett? Om det blir så är Meg Wolitzer en som bör nämnas i tacktalet, den amerikanska författaren har nämligen skrivit romanen som ”The Wife” är baserad på. Filmen går upp på svensk bio i december men innan dess, den 30 oktober, släpps Wolitzers senaste roman ”En kvinnas övertygelse” på svenska.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Hela sommaren till superpris: 3 mån för 99 kr. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln