Hoppa till innehållet

ETC Stockholm

En vuxnare Jonas

”När du står och blickar ut över världen och ser hur röten den är, då önskar du först och främst att din egen familj inte utsätts för allt det här. Man blir egoist på grund av sin ­kärlek till familjen”, säger Jonas Lundqvist.
”När du står och blickar ut över världen och ser hur röten den är, då önskar du först och främst att din egen familj inte utsätts för allt det här. Man blir egoist på grund av sin ­kärlek till familjen”, säger Jonas Lundqvist. Bild: Bild: Kristian Bengtsson

ETC Stockholm

Jonas Lundqvist har blivit vuxen. Den gamla indierocktrummisen fyller snart 36 år och släpper i dag sitt tredje album som soloartist. En skiva där han vill beskriva kaoset som livet är. En tennistränare och pappa, men också en man med gitarr som inte vill bli förknippad med män med gitarrer.

– Jag gör allt som krävs av en vuxen. Betalar hyran i tid och kan verkligen uppfatta mig själv som en vuxen. Jag har inga problem med att bli äldre. Ungdomen är ju fortfarande äldre än jag ändå. Unga musiker lär sig fakturera och vara skitduktiga, nyduschade och vackra redan när de är 20 år nu för tiden. Så mogen har jag aldrig varit. Ungdomen har aldrig varit så fucking boring som den är nu. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Stockholm!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Hela sommaren till superpris: 3 mån för 99 kr. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln