Hoppa till innehållet

Kultur & Nöje

En minoritet i minoriteten

Författaren Eva Odrischinsky bor numera i Jerusalem, en plats som passar henne. ”Här känner jag mig hemma, bland alla andra minoriteter.”
Författaren Eva Odrischinsky bor numera i Jerusalem, en plats som passar henne. ”Här känner jag mig hemma, bland alla andra minoriteter.” Bild: Bild: Abie Troen

Dagens ETC

Eva Odrischinsky växte upp i en judisk medelklassfamilj i det finlandssvenska Helsingfors på 60-talet. Nu har hon skrivit självbiografin ”Som alla andra – min judiska familj och jag” om hur det är att vara en minoritet i minoriteten. Dagens ETC fick en pratstund med henne inför boksläppet.

Att leva med en mångfacetterad identitet med bakgrund i flera olika kulturer och länder är en erfarenhet som författaren Eva Odrischinsky delar med många människor i dagens Sverige. Hon är en finlandssvensk judinna från Helsingfors som sedan tjugo år tillbaka är bosatt i västra Jerusalem. I dagarna kommer hennes självbiografiska bok ”Som alla andra – min judiska familj och jag” där hon berättar sin familjs brokiga historia och försöker förstå sin egen relation till det finska, svenska, finlandssvenska och framförallt det judiska.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Hela sommaren till superpris: 3 mån för 99 kr. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser