Hoppa till innehållet

ETC Stockholm

Bråttom för Brandelius

"Även om jag pratar om en allvarlig sjukdom så finns det liksom ingen anledning att vara tråkig. Det är en dödssynd att vara tråkig, tycker jag", säger Uje Brandelius. Föreställningen "Spring, Uje, spring" har premiär på Stockholms improvisationsteater.
"Även om jag pratar om en allvarlig sjukdom så finns det liksom ingen anledning att vara tråkig. Det är en dödssynd att vara tråkig, tycker jag", säger Uje Brandelius. Föreställningen "Spring, Uje, spring" har premiär på Stockholms improvisationsteater. Bild: Bild: Gustav Gelin

ETC Stockholm

I februari fick Uje Brandelius veta att han har Parkinsons sjukdom. Uje hade just släppt sitt första soloalbum, efter drygt 20 år som sångare i poporkestern Doktor Kosmos. Nu var det plötsligt bråttom att göra allt det där viktiga i livet. Han skulle göra en föreställning om sitt liv, om sjukdomsbeskedet och om drömmarna. På lördag är det premiär på Stockholms improvisationsteater.

Idén till att göra en föreställning med albumet Spring, Uje, spring som grund fanns redan förra vintern. Uje hade ett nyfött barn och var trött på turnerandet. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Stockholm!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln