Hoppa till innehållet

Inrikes

V överens med regeringen – släpper fram Andersson

Bild: TT/Jessica Gow

Dagens ETC

Vänsterpartiet har nått en överenskommelse med S och MP. Det skriver V själva efter förhandlingarna med regeringspartierna. Nu är Vänsterpartiet beredda att släppa fram Magdalena Andersson vid onsdagens statsministeromröstning.

Efter förhandlingarna mellan Vänsterpartiet och regeringen står det nu klart att det finns en överenskommelse mellan partierna.

”Det innebär höjda pensioner med 1 000 kronor mer i månaden, skattefritt, för de 700 000 pensionärer som har det sämst ställt”, skriver V själva.

Det innebär att V i morgon tänker släppa fram Magdalena Andersson vid statsministeromröstningen under onsdagen.

– Vi har en uppgörelse och den viktigaste frågan har varit pensionerna, säger V-ledaren Nooshi Dadgostar i SVT:s Aktuellt.

I morgon fattar riksdagen även beslut om den kommande budgeten. Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar säger att de tänker rösta på den egna budgeten i första hand, sedan kommer de att rösta för regeringens budget.

Socialdemokraterna har behövt försäkra sig om Vänsterpartiets stöd för att kunna bilda en ny regering. Sedan tidigare har Centerpartiet meddelat att de varit beredda att släppa fram S-ledaren Magdalena Andersson som ny statsminister.