Snygg som få och pryder med pompa och ståt vilken rabatt som helst. Blomman (som påminner om dillblomman) smakar anis och är därmed en av de mer karaktärsfulla blommorna i maten. Ingen blyg viol här inte. Den där lakritstonen passar fint till rött vin. Prova!
Tulpan
Är inte bara oerhört populär, den är god också. Större kronblad använder jag till att lägga upp aptitliga bubbeltilltugg på. Med tapenade eller liknande. Snyggt och gott.
Lejongap
Mild, men med en bitter ton. Den är väldigt fin att dekorera med tack vare sina fantastiska färger. Prova till omelett eller soppa. En så grann blomma gör sig också fint kanderad.
Stockros
En av mina favoriter, även i köket. Jag gillar att blommorna har en något bitter, vegetabilisk smak. Gör en plommonsallad med blombladen blandade med basilika. Strö bladen över middagsbordet och i salladen.
10 Skäl att odla ätbara blommor
1. De är vackra
2. De lockar pollinerare
3. De sätter färg på trädgården
4. De gör måltiden mer spännande
5. De binder kol
6. De vidgar matfantasin
7. De får oss att äta mer grönt
8. De gör oss sinnligare
9. De får oss att odla mer
10. De känns sköna att ta i