Hoppa till innehållet

Kommentar / Rebecka Bohlin

Ett andrum där det vi går och bär på i tysthet men sällan hinner prata om får plats

”Dessa nätverk handlar inte bara om vilka frågor som drivs. De är samtidigt ett nätverkande för nätverkandets skull, i termer av potentiell feminism, Metoo och ett solidariskt systerskap”, skriver Rebecka Bohlin.
”Dessa nätverk handlar inte bara om vilka frågor som drivs. De är samtidigt ett nätverkande för nätverkandets skull, i termer av potentiell feminism, Metoo och ett solidariskt systerskap”, skriver Rebecka Bohlin. Bild: Bild: Fredrik Sandberg/TT

Dagens ETC.

Nätverk för kvinnor och ickebinära är en motståndshandling som inte ska underskattas. Det skriver Dagens ETC:s Rebecka Bohlin, som besökt ett antal nätverk för kvinnor i mansdominerade branscher – och ser en trend växa fram.

Kvinnliga forskare inom nationalekonomi når inte topptjänster i relation till hur många som doktorerar. Därför startas ett nätverk för kvinnorna, rapporterade tidningen Civilekonomen i förra veckan. Någon vecka innan det rapporterade tidningen Fastighetsfolket att även fackförbundet Fastighet nu får sitt första kvinnonätverk för städerskor och fastighetsskötare. Trenden växer. Du kan googla på kvinnonätverk och hitta dem i de flesta branscher. Nätverket kvinnor inom räddningstjänsten är till exempel på en grupp som funnits ett tag. På senaste mötet, i förra veckan, var två av rubrikerna ”Bortom glastaket” och ”Ledarskap är en teamaktivitet”.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00