Hoppa till innehållet

Hälsa

Därför blir allt fler fullvaccinerade sjuka

I Sverige rekommenderas alla personer över  18 år att ta en tredje dos vaccin. I framtiden kan det bli tal om ytterligare doser. ”Blir inte pandemiläget bättre till hösten, och vi fortfarande har smittspridning på olika ställen i världen, är det mycket möjligt att det blir en fjärde dos”, säger vaccinsamordnare Richard Bergström.
I Sverige rekommenderas alla personer över 18 år att ta en tredje dos vaccin. I framtiden kan det bli tal om ytterligare doser. ”Blir inte pandemiläget bättre till hösten, och vi fortfarande har smittspridning på olika ställen i världen, är det mycket möjligt att det blir en fjärde dos”, säger vaccinsamordnare Richard Bergström. Bild: Johan Nilsson/TT

Dagens ETC

Alla personer över 18 år i ­Sverige rekommenderas ta en tredje dos vaccin. Samtidigt ökar andelen ­fullvaccinerade som vårdas för covid-19 på iva. Dagens ETC reder ut varför FHM rekommenderar en tredje dos och varför vaccinerade ­personer ändå blir sjuka.

Vaccinen mot covid-19 ger skydd och har räddat liv ­världen över. Enligt en studie från WHO och ECDC har 470 000 liv räddats i Europa bland personer över 60 år sedan vaccineringen startade. Men vaccinerna har aldrig påståtts vara hundra­procentiga.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

Populärt val: 3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser