Hoppa till innehållet

ETC-företagen

Välkommen till nya ETC.se!

Dagens ETC.

Idag lanseras ETC:s nya sajt – snyggare, snabbare och bättre.

Välkommen, 20-talet

• Den gamla webben gjorde sitt jobb på så sätt att artiklarna nådde en digital publik. Men den verkligen föråldrad, lanserad redan 2014. Dagens ETC behöver något annat för att växa som dagstidning, för att göra journalistiken rättvisa och för att ge dig en bättre upplevelse. Äntligen. Nu är vi framme.

Snygg och snabb

• Titta själv, det här är bortom kosmetiska ingrepp. En modern, nyhetsdriven webb som tagits fram med hjälp av våra egna digitala utvecklare och formgivare. De kan sin sak. Ett bevis för det är att vi nu har Sveriges snabbaste och mest användarvänliga nyhetssajt, enligt Googles prestandamätningar. 100 poäng av 100.

Farväl, förvirring

• Återkommande har varit att prenumeranter på Dagens ETC inte förstår varför de inte kan läsa allt från ETC nyhetsmagasin eller Kloka hem. Koncernen gör tre tidningar. Alla samsas på webben. Men nu är det så mycket tydligare. Varje tidning har sin färgkod, varje tidning har sin plats. Du kan enkelt skifta mellan till den tidning du vill utgå från.

Ingen spårning

• När du besöker Dagens ETC:s webb är det viktigt för oss att du ska känna dig trygg. Speciellt eftersom vi samtidigt aktivt granskar de stora techbolagens destruktiva påverkan. Därför har vi helt tagit bort alla så kallade cookies. Vi skickar ingen användardata till tredje part. Ingen spårning. Inga annonser som övervakar dina surfvanor.

Stort blir stort

• Tidigare har allt sett ut att vara lika viktigt. Men nu kan vi grafiskt visa vad som är mest relevant i nyhetsflödet. Det blir en mer levande plats att besöka. Du ser på en sekund vad som är en tung granskning, vad som är nyhet och vad som är opinion, vad som är kultur och vad som är klimat. Du behöver inte leta. Vi leder dig rätt.

Play flyttar in

• Du vet redan att ETC Play ingår i din prenumeration och har en egen webb. Men självklart ska du kunna se webb-tv och lyssna poddar direkt på nya webben. Allt är inte färdigt där ännu, men nu finns en avdelning där du får överblick på utvalda publiceringar från ETC Play. Det blir mer av både rörligt och ljud framöver.

Inget fossilt

• Det här är en självklarhet för oss. En dagstidning som verkar för en grönare värld kan inte finansieras av fossila annonser. Punkt. Det finns inga undanflykter. Den som vill ha riktigt klimatjournalistik har inte fossila annonser. Så enkelt är det.

Rörelsekänslan

• Dagens ETC är din dagstidning. Men för oss är det viktigt att berätta om ETC, alltså alla företagen som gemensamt strävar efter att göra världen lite bättre. Oavsett om det handlar om gröna solceller, crowdfundade hyreshus, giftfri odling, rättvisemärkt telefoni eller radikal journalistik. Det här projektet har vuxit under 50 år. Vi vill visa dig. Så nu gör vi det.

Allt är inte klart

• Ja, faktiskt. Det är positivt. Eftersom vi själva byggt den nya webben från grunden har vi också extremt stor frihet att forma den framöver. Nu närmast ska vi förbättra betallösningen. Kanske låter tråkigt, men det är en viktig sak för att Dagens ETC ska hitta nya prenumeranter. Sedan blir det kommentarsfält, bättre prenumerantsidor och… Som vanligt är vi öppna för synpunkter.


Läs mer