Ekonomi.

2018-06-29 09:48
Bild: Rikard Westman/Academedia

Vinstvarning från friskolekoncernen Academedia

Backade 6 procent när Stockholmsbörsen öppnade.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

39 kr

Beställ här!

Beställ senast söndag 24 okt så får du en hel månad för bara 39 kr.

Betala per år

Från

1500 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per år. Avsluta när du vill.

Det är vuxenutbildningssegmentet inom Academedias verksamhet som väntas tynga resultatet i det fjärde kvartalet. Friskolekoncernen lägger undan 38 miljoner kronor för omställningskostnader, enligt ett pressmeddelande som skickades ut efter börsens stängning igår.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


"Omställningsarbetet i kombination med en svagare marknadsutveckling och fördröjda uppstarter av nya avtal gör att det fjärde kvartalet beräknas bli väsentligt svagare än väntat för vuxensegmentet", skriver man i pressmeddelandet.

Academedia, som börsnoterades i juni 2016, backade i samband med Stockholmsbörsens öppning idag. Strax efter klockan 9 var aktien ner 6,4 procent.

Förlikades med Malmö stad

Kostnaderna härrör bland annat till en förlikning som Academedia träffade med Malmö stad i början av månaden. Friskolekoncernen måste betala tillbaka 14 miljoner kronor till staden efter att brister i SFI-undervisningen uppdagats.

Academedias vuxenutbildningssegment tyngs dessutom av andra faktorer på marknaden, bland annat den minskade arbetslösheten och det minskade antalet nyanlända.

Sammanlagt beräknas det fjärde kvartalet belastas med kostnader om 60 miljoner kronor.