Hoppa till innehållet

Ekonomi

Var energismart på din semester

Lufttorka. En normalfamilj skulle spara 900 kronor under en sommar om man istället för att använda torkskåp eller torktumlare hänger ut tvätten i den varma luften.
Lufttorka. En normalfamilj skulle spara 900 kronor under en sommar om man istället för att använda torkskåp eller torktumlare hänger ut tvätten i den varma luften. Bild: Bild: Stockxchange

Dagens ETC

"Vad är ditt bästa tips energimässigt för en semester hemma? Vad kan man göra som man inte tänker på?" - Johan Ehrenberg tipsar om hur en kan vara klimat- och energismart på semestern.

Du som tipsar om sparande och investeringar (ja, jag vet att du gillar solceller), vad är ditt bästa tips till en vanlig frånskild husfader med tre glada ungar, en gammal villa i utkanten av Trollhättan och en svensk semester hemma av den enkla anledningen att vi inte har råd med annat (ja, jag har jobbat på Saab, men det slutade lyckligt för min del med nytt jobb). Jag menar inte att du ska tipsa om museibesök eller så, vi kan roa oss själva, men energimässigt? Jag vill inte köpa något alls, bara spara. Vad kan man göra som man inte tänker på? 
/Albin

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Hela sommaren till superpris: 3 mån för 99 kr. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser