Hoppa till innehållet

Ekonomi

Facket varnar när Arbetsförmedlingen skär ner

”Jag tror de får svårt att få igenom alla förändringar på den tiden och förhoppningsvis monterar man inte ner allt för mycket utan inser att vi behövs”, säger Fredrik Andersson, ordförande för ST inom Arbetsförmedlingen.
”Jag tror de får svårt att få igenom alla förändringar på den tiden och förhoppningsvis monterar man inte ner allt för mycket utan inser att vi behövs”, säger Fredrik Andersson, ordförande för ST inom Arbetsförmedlingen. Bild: Bild: Lars Pehrson/SvD/TT

Dagens ETC.

Arbetsförmedlingens nedskärning fortsätter att förhandlas och nu varnar fackförbundet ST för att medlemmarna kan drabbas av den så kallade 12-timmarsregeln som innebär att de omplaceras till ett kontor två timmar från hemmet. ”En hel del personer kommer att drabbas”, säger Fredrik Andersson, ordförande för ST inom Arbetsförmedlingen.

Totalt kommer 127 kontor att försvinna och ST har redan inlett förhandlingen om stängningen av kontoret i Piteå. Just Norrland är ett av områdena där det kan bli väldigt långa avstånd från de anställda som enligt turordningsregler kommer förflyttas i stället för att sägas upp.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser
00:00 / 00:00