Hoppa till innehållet

Ekonomi

Nystartad förening vill stoppa skatteslöseri – och höja skatten

Tanken bakom Skattebetalarnas riksförbund är bland annat att ”granska och stoppa stora ideologiskt motiverade skattesänkningar, misshushållning och slöseri med skattemedel via privatiseringar av välfärden”
Tanken bakom Skattebetalarnas riksförbund är bland annat att ”granska och stoppa stora ideologiskt motiverade skattesänkningar, misshushållning och slöseri med skattemedel via privatiseringar av välfärden” Bild: Bild: Henrik Montgomery/TT

Dagens ETC.

Privatiseringar är en stöld från folket. Det menar Skatte­betalarnas riksförbund, som nu startas ­under den klassiskt socialdemokratiska devisen: ­”Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket”. ”Vi vill se en stor skattereform för att öka rättvisan i samhället och säkra finansieringen av välfärden”, säger Elsa Alm, styrelseledamot och talesperson för Skattebetalarnas riksförbund.

Tanken bakom Skattebetalarnas riksförbund är bland annat att ”granska och stoppa stora ideologiskt motiverade skattesänkningar, misshushållning och slöseri med skattemedel via privatiseringar av välfärden”. Det skriver företrädare för det nystartade förbundet i ett debattinlägg i Expressen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

00:00 / 00:00