Hoppa till innehållet

Initierat / Eigil Söderin

Kolossen på Wall Street kan välta världen

”När Amazonas regnskog står i lågor leder det till att Blackrock får ännu mer pengar att bränna på börsen. Utan överdrift kan Larry Fink beskrivas som den enskilda person på planeten som bidrar allra mest till klimatkrisen”, skriver Eigil Söderin.
”När Amazonas regnskog står i lågor leder det till att Blackrock får ännu mer pengar att bränna på börsen. Utan överdrift kan Larry Fink beskrivas som den enskilda person på planeten som bidrar allra mest till klimatkrisen”, skriver Eigil Söderin. Bild: Bild: Mark Lennihan/AP och Evan Agostini/Invision/AP

Dagens ETC.

Finansjätten Blackrock, planetens värsta klimatförstörare, säger sig nu prioritera hållbarhet. Men ska vi ta det på allvar? undrar Dagens ETC:s Eigil Söderin.

Vem har den verkliga makten över Sveriges ekonomi? Jacob Wallenberg eller Magdalena Andersson? Den frågeställningen kommer snart uppfattas som daterad. I det tysta pågår det ett maktskifte. Om trenden håller i sig kommer Wallenbergs bolag Investor innan årets slut att petas från tronen och den största aktieägaren på Stockholmsbörsen kommer att bli amerikanska Blackrock, världens största kapitalförvaltare.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser