Hoppa till innehållet

Ekonomi

Kändiskrögaren: Slöhet är orsaken till personalbrist

Bild: Henrik Montgomery/TT

Dagens ETC.

Unga har orimliga krav, och dessutom är minimilönen för hög. Så förklarar kändis­krögaren Johan Jureskog varför restaurangbranschen inte lyckas hitta tillräckligt med personal. Men Hotell- och restaurangfacket delar inte hans bild.

– Största problemet är att villkoren är för dåliga, säger ordförande Malin Ackholt.

Att hitta personal har sällan varit något problem – förrän nu. Runt 6 000 jobb är lediga inom restaurangbranschen, och krogar i hela landet larmar om att de har svårt att fylla sina luckor. I en artikel i Aftonbladet förklarar Johan Jureskog, tv-kock och ägare av restauranger som AG, Rolfs kök och hamburgerkedjan Jureskogs, personalbristen med att lönerna gör att det är svårt att anställa. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser