Hoppa till innehållet

Ekonomi

Facken kämpar fortfarande för anställdas kisspauser

Anställda på Pågatågen i Skåne har fått rätt att ta fler kisspauser än vad arbetsgivaren har velat gå med på. Förvaltningsdomstolen slog i dagarna fast att lokförare och tågvärdar har rätt till tio minuters toalettpaus efter 2,5 timmars arbete. 
Anställda på Pågatågen i Skåne har fått rätt att ta fler kisspauser än vad arbetsgivaren har velat gå med på. Förvaltningsdomstolen slog i dagarna fast att lokförare och tågvärdar har rätt till tio minuters toalettpaus efter 2,5 timmars arbete.  Bild: Bild: Johan Nilsson/TT

Dagens ETC.

Efter två års kamp har de anställda på Pågatågen i Skåne fått rätt att ta fler kisspauser än vad arbetsgivaren ville gå med på. När Dagens ETC ringer runt till de största facken visar det sig att det här problemet inte är begränsat till Skåne. Eller till bara tömning av blåsan.

Fyra till åtta gånger om dagen. Ungefär så ofta brukar läkare anse att en normal urinblåsa bör tömmas. Dra bort åtta timmars sömn från dygnet och du hamnar på en tömningsfrekvens på varannan till var fjärde timme. Med andra ord: att gå på toa ofta är inte bara fullt normalt, utan också av läkare rekommenderat.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser
00:00 / 00:00