Hoppa till innehållet

Ekonomi

Facken föreslår flera åtgärder mot sextrakasserier

”Jag skulle vilja se att man lägger ytterligare ansvar på arbetsgivarsidan. Det är jätteviktigt, inte minst i vår bransch där kunder och gäster också kan vara förövare”, säger Malin Ackholt, förbundsordförande i Hotell- och restaurangfacket.
”Jag skulle vilja se att man lägger ytterligare ansvar på arbetsgivarsidan. Det är jätteviktigt, inte minst i vår bransch där kunder och gäster också kan vara förövare”, säger Malin Ackholt, förbundsordförande i Hotell- och restaurangfacket. Bild: Bild: Jann Lipka

Dagens ETC.

Utskick av en ny broschyr och extra utbilnding. Mycket mer än så har inte Arbetsmiljöverket inte hunnit göra för regeringens Metoo-pengar som myndigheten fick med kort varsel för sex månader sedan. Men från fackligt håll finns en lång önskelista på åtgärder mot sexuella trakasserier i arbetslivet.

Det var i somras som flera myndigheter fick extra pengar i kölvattnet av Metoo-kampanjen. De skulle användas för projekt mot sexuella trakasserier innan årsskiftet. I julhelgen avslöjade SVT att flera myndigheter endast hunnit göra av med en bråkdel av pengarna. Arbetsmiljöverket fick tio miljoner kronor men hade fram till oktober bara lyckats använda 1,7 miljoner. Ändå har LO-förbunden en lång önskelista på åtgärder mot sexuella trakasserier i arbetslivet.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser
00:00 / 00:00