Hoppa till innehållet

Ekonomi

De vill stoppa dödlig mobbning på arbetsplatserna

Diskrimineringslagen omfattar i dag trakasserier på grund av kön, religion, sexuell läggning, funktionshinder, ålder och etnisk tillhörighet men det är inte förbjudet att kränka en persons värdighet.
Diskrimineringslagen omfattar i dag trakasserier på grund av kön, religion, sexuell läggning, funktionshinder, ålder och etnisk tillhörighet men det är inte förbjudet att kränka en persons värdighet. Bild: Bild: Adam Wrafter/SvD/TT

Dagens ETC.

Mobbning på arbetsplatsen får över hundra personer om året att begå självmord, enligt organisationen Make a change. Nu kräver de en strängare lagstiftning. ”Många säger att de inte får tillräckligt med stöd och att det inte finns tillräckligt med kompetens hos fackförbunden”, säger grundaren Christian Nordenström.

”Jag ger upp” och ”Att vakna varje morgon med en klump i magen är något jag inte längre orkar med”. Breven som den ideella organisationen Make a change nu publicerar är hjärtskärande – och autentiska. Det handlar om riktiga avskedsbrev från människor som avslutat sina liv efter att ha blivit mobbade på sina arbetsplatser.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser