Välkommen till Bokmassan

Heden, Göteborg.

29-30 september 2017. 

9-21 båda dagarna.

Livemusik och poesi 19-21 

Köpa böcker, lyssna på intressanta författare eller bara ta en fika? Bokmassan är en litteratur- festival med inriktning på böcker, debatt och hållbarhet. Vi vill erbjuda en blandning av högt/ lågt, fint/ fult och kommersiellt/ osäljbart. Allt kommer gå i ekologin och hållbarhetens tecken. 

Dessutom lovar vi stan’s billigaste bokpriser! 

Klara namn:

Lo Kauppi, Gudrun Schyman, Maria Sveland, Johan Ehrenberg, Mattias Gardell, Jenny Wrangborg, Stina Oscarson, Andreas Gustavsson, Anna Maria Carnhede, Ulf Lundkvist, Ellen Ekman, Sandra Dahlén, Jonas Trolle, Saga Becker, Eiríkur Örn Norðdahl och Christoph Anderson.

– Bokmassan handlar om att alla ska få vara med. Utan inträde erbjuder vi samma debatter, samma författarträffar och samma samtal som den stora Bokmässan. Men vi satsar på de fria förlagen och hoppas få en kö utanför tältet när författarna börjar tala. Bokmassan handlar om att rädda litteraturen från trötthet och kommersiell ängslighet. NU går vi framåt. Tillsammans, säger Johan Ehrenberg.

– För mig som förlagschef och VD på Leopard förlag är det så kul att vara med om denna satsning. Ett radikalt, offensivt arrangemang. Att göra någonting ihop med våra författare. Att erbjuda en ny scen, en ny offentlighet. Det tror jag kommer stärka den svenska litteraturen på både kort och lång sikt, säger Moa Elf Karlen.

– Vi kommer erbjuda stan’s billigaste böcker. Och ett gediget scenprogram. Poesi, skönlitteratur, hållbarhet, fackliga rättigheter och antirasism kommer vara några teman. Vi börjar med ETC och Leopards författare, men alla som vill vara med kan anmäla en programpunkt, säger projektledaren Olav Fumarola Unsgaard. Dock förbehåller vi oss rätten att inte erbjuda plats åt rasistiska eller främlingsfientliga aktörer.

– Vi har talat med Göteborgs kommun och fått klart med att vara på Heden med vårt tält, säger Fumarola Unsgaard. 

Vi bjuder in förlag, tidskrifter och organisationer att delta. Det kommer finnas en utställningsyta. Vi kommer också erbjuda minst 2 scener som är öppna för samtal, debatt och läsningar. En av scenerna är placerad i cafédelen och lämpar sig utmärkt för mindre, mer intima samtal. 

Vi hoppas på över 60 programpunkter och författarsamtal. På kvällarna, mellan 19-21, blir det musik och poesi med några av landets mest intressanta och folkkära poeter och artister.

Vill ni anordna ett seminarium?

Mellan 9-18.30 kommer vi ha seminarier, uppläsningar och författarsamtal. Vi ser helst att dessa arrangeras av förlag, tidskrifter och föreningar. Varje programpunkt ges 25 minuter, och börjar hel och halv. 9.00, 9.30, 10.00 osv. 

2 stycken handhållna mickar och 1 dator med projektor är den teknik som erbjuds.

Vi önskar en blandning av högt/ lågt, fint/ fult och kommersiellt/ osäljbart.

Anmälan? Senast 10/8. 

Uppge: Organisation, adress, telefonnummer, kontaktperson. Ange vilken dag och tid ni önskar samt bifoga en presentation på 300 tkn om seminariet. 

Om det inkommer fler anmälningar än vi har möjlighet att härbärgera kommer vi tvingas göra ett urval.  

Anmälan: olav@etc.se

Utställningsytan

Bokförlag och tidskrifter är hjärtligt välkomna att delta. Vi har ett antal platser tillgängliga. Folkrörelser, föreningar är välkomna i mån av plats. 

Anmälan? Senast 10/8. 

Uppge: Organisation, adress, telefonnummer, kontaktperson. Bifoga en presentation på 300 tkn om verksamheten.

Om det inkommer fler anmälningar än vi har möjlighet att härbärgera kommer vi tvingas göra ett urval. All försäljning kommer av logistiska skäl ske genom en huvudkassa. Sålda produkter kommer sedan redovisas i efterhand. 

Anmälan: olav@etc.se

Pop up bok-affär/ Varuhuset ETC

Självklart kommer vi sälja böcker. Till väldigt bra priser. Vi kommer också ta med de bästa produkterna för en hållbar livsstil som vi vanligtvis säljer i vårt varuhus. Pop up bok-affären kommer fungera som en helt vanlig bokaffär. 

Vi tänker experimentera med fasta bokpriser.

4 nivåer: 30:-, 50:-, 100:- & 150:-

Anmälan: olav@etc.se

Alla frågor besvaras av: olav@etc.se

Företrädesvis via mail, men om det är brådskande kan man även sms:a eller ringa till 0709-204633