Hoppa till innehållet

Ungern

Ungern röstar om flyktingarna

Premiärminister Viktor Orbán och hans högerregering har insisterat på folkomröstningen där ska ungrarna säga ja eller nej till om de vill ”tillåta att EU kan placera icke-ungrare i Ungern utan parlamentets godkännande”.
Premiärminister Viktor Orbán och hans högerregering har insisterat på folkomröstningen där ska ungrarna säga ja eller nej till om de vill ”tillåta att EU kan placera icke-ungrare i Ungern utan parlamentets godkännande”. Bild: Bild: Ronald Zak/TT

Dagens ETC

I helgen folkomröstar ungrarna om landets flyktingpolitik. Regeringen har spenderat 100 miljoner kronor på att beskriva migranter som hot mot framtiden – men egentligen kan alltid bara handla om ett maktspel, säger oppositionen.

Framför Nationalmuseum i Budapest vaggar en äldre kvinna långsamt fram på trottoaren och river ner affischer från lyktstolparna. Alla som försvinner har en tvåsvansad hund och parodiska budskap på sig. De kommer från den utomparlamentariska gräsrotsoppositionen, Two Tailed Dog Party. Regeringens affischer, med uppmaning ”Ta inte risken, rösta nej!” och den ungerska nationalflaggan på, får däremot sitta kvar på stolparna.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln