Hoppa till innehållet

Utrikes

Tvingas backa efter brittiskt skolmatsfiasko

Paketen ska motsvara lunch för antingen en eller två skolveckor och började skickas ut under måndagen. Chartwells bad sedan officiellt om ursäkt för de magra paketen och lovade ändring och återbetalningar.
Paketen ska motsvara lunch för antingen en eller två skolveckor och började skickas ut under måndagen. Chartwells bad sedan officiellt om ursäkt för de magra paketen och lovade ändring och återbetalningar. Bild: Bild: Twitter

Dagens ETC

Storbritanniens regering har återigen hamnat i blåsväder i frågan om gratis luncher till skolbarn. När skolorna nu har stängt ännu en gång har det tidigare systemet med matcheckar ersatts av utskickade lunchpaket som ska räcka i en till två veckor. Men redan två dagar in i programmet har regeringen fått erkänna att många av de paket som skickats ut har varit undermåliga.

Skolorna i Storbritannien är stängda för att hindra spridningen av coronaviruset. Utsatta barn som vanligtvis förlitar sig på gratis skollunch får därför hjälp av regeringen så att de ska få mat under dagarna. Under tidigare skolstängningar har hjälpen kommit i form av kuponger som kan användas i mataffärer, men nu ska istället skolmatsföretag skicka matpaket till de som behöver dem. Paketen ska motsvara lunch för antingen en eller två skolveckor och började skickas ut under måndagen. Samma dag började bilder på paketens innehåll spridas på sociala medier.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser