Utrikes.

2021-01-14 06:00
Puffetikett
Dagens ETC

Tusentals patienter skrivs ut för att ge plats

Sjukhusen i England är så överbelamrade att de nu har fått tillstånd att skriva ut tusentals covidpatienter i förväg. Patienterna ska antingen skickas hem eller till hotell för att göra plats för andra sjukare patienter.

Den nya mutationen av coronaviruset som har upptäckts i Storbritannien har lett till en enorm smittspridning i London samt sydöstra och östra England och ledare inom den brittiska sjukvården är nu rädda att samma sak är på väg att hända i sydvästra och nordvästra England. Det har lett både till att fler patienter behöver sjukhusvård och att rekordmånga sjukvårdsarbetare är sjukskrivna, någonting som har satt hård press på landets sjukhus.

För att hantera pressen på vården och göra plats för de som har drabbats allra hårdast av covid-19 kommer nu tusentals patienter att skrivas ut och lämna sjukhusen tidigare än planerat, rapporterar The Guardian

Vårdas på hotell

Den allmänna sjukvårdstjänsten NHS kommer att börja be äldreboenden att ta emot covidpatienter direkt från sjukhusen förutsatt att de har isolerats utan nya symtom i 14 dagar. Samtidigt kan patienter skrivas ut tidigt och få hjälp från volontärorganisationer, militär sjukvårdspersonal och tillgänglig NHS-personal på hotell. Detta enligt dokument som The Guardian har tagit del av. Andra skrivs ut och skickas hem, där deras familjer får ta hand om dem med stöd från sjukvårdspersonal där det är möjligt.

NHS har dock lovat att patienterna som skrivs ut inte svävar i livsfara, att det rör sig om patienter som är i större behov av en skyddad miljö än en sjukhussäng.

35 000

... covid-patienter är nu inlagda på sjukhus i Storbritannien.